Ансамбль Полонина на фестивалі грецької культури

IMG 15dbb7002f75ebd94304672dc7664785 V

Народний ансамбль народного танцю "Полонина" Національного лісотехнічного університету України на запрошення Західно-українського грецького національно-культурного товариства імені Константина Корніактоса 25 вересня 2021 взяв участь у фестиваль грецької культури "Мега йорти" (Велике свято) в м. Маріуполь. 

Маріуполь зустрів колектив "Полонини" хорошою погодою та гарним настроєм. Гості свята, українські греки різних територіальних громад спілкувалися з представниками Західно-українського грецького товариства. Містяни спілкувалися про історію, життєпис та культуру західної України із студентами НЛТУ України. Неочікуваною приємністю стала щедрість машинобудівника пана Миколи, який пригостив колектив Полонини домашнім національним грецьким пирогом.

У Маріупольському міському парку імені Гурова колектив Полонини взяв участь в театралізованій ході грецьких товариств, художніх колективів, молоді, активу Федерації грецьких товариств України. На гостей свята чекали виставки народної творчості, подвір'я - українське, грецьке, козацьке, ромське, книги грецьких авторів, національна кухня, майстер-класи з виготовлення виробів, приготування страв грецької кухні, виступи найкращих художніх колективів представників різних національностей та спортивні змагання. Всі охочі могли відвідати фестивальне містечко, де кожна спільнота демонструвала свої національні страви та рукодільні вироби.

Ансамбль народного танцю Полонина на головній сцені в Маріупольському парку виконали Закарпатський народний танець "Березнянка" та Грецький народний танець "Зонарадікус" за що були нагородженні кубком та Дипломом за високий художній рівень виконавчої та професійної майстерності, активну участь у культурній програмі та гала-концерті Всеукраїнського фестивалю грецької культури "Мега Йорти" ім.Доната Патричі, присвяченого 30-річчю Незалежності України.

Дякуємо за організацію та співпрацю керівнику ансамблю хореографу Оксані Коваль, голові Федерації Олександрі Проценко-Пічаджи, співробітникам Федерації та всім меценатам.

Емоції та душа Греції, її гостинність надовго залишуться в наших серцях!

Ευχαριστώ πολύ!

Володимир Яркун

Last modified on П'ятниця, 01 жовтня 2021 10:01

Спеціальності університету

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper