Відбулася міжнародна кластерна конференція лісопромислового сектору

 

28 вересня 2023 року відбулася міжнародна кластерна конференція лісопромислового сектору на тему “Ринок деревини та вплив на деревообробну галузь в реаліях сьогодення” в рамках спеціалізованої міжнародної виставки лісової, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH (м. Київ).

 

1photo1697008686 1

 

Цьогорічну конференцію відкривав вітальним словом ректор Національного лісотехнічного університету України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський, який акцентував увагу на тому, що для розвитку деревообробної галузі необхідна продуктивна взаємодія між державою, виробництвом, освітою і бізнесом, а такий захід може бути містком для обговорення і прийняття конструктивних рішень, які сприятимуть вирішенню актуальних проблем лісопромислової, деревообробної та меблевої промисловості.

Програма конференції була поділена на три тематичні блоки, у яких заслухано та обговорено 10 доповідей, під час яких порушено важливі питання щодо: європейського досвіду наближеного до природи лісівництва та шляхи його запровадження в Україні; стан та перспективи деревообробної галузі в економіці Україні; впливу цінової політики на деревину та розвиток деревообробної галузі; заготівля деревини – це бізнес чи засіб виживання деревообробників; ринок деревини, реалії та виклики, що стоять перед деревообробниками; банківські сервіси для підтримки та розвитку підприємств лісопромислового сектору; біржа як інструмент забезпечення інтересів сторін; корупція та незаконні рубки як перепона до доступу на ринки ЄС; впровадження і використовування галузевих ДСТУ.

Активними учасниками та спікерами були науковці, представники ДП “Ліси України”, представники підприємств та асоціацій, депутати облрад. Національний лісотехнічний університет України був одним із організаторів цього важливого заходу. Наш Університет представляли: проректор із наукової роботи, проф. Василь Лавний, директор ННІ ДКТД, проф. Володимир Маєвський, директор ННІ ІМАКІТ, проф. Ігор Ребезнюк, доцент кафедри технології меблів та виробів з деревини Василь Солонинка, доцент кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу Галина Ортинська.

 

photo1697009255

photo1697009255 1

 photo1697009255 2

 

Технічний супровід здійснювали асистент кафедри комп’ютерних наук  Олексій Сінкевич, інженер центру комунікацій Ігор Тарай, а також студенти спеціальності 187 “Деревообробні та меблеві технології” Вовчанський С., Кортоус Н., Свистун С. Активну участь в обговорені тематичних блоків брали і викладачі НЛТУ України в онлайн режимі.

Напрацьовані пропозиції та рекомендації  конференції будуть передані на розгляд до центральних органів державної влади та висвітлені на спеціалізованих платформах.

Національний лісотехнічний університет України вдячний за організацію та підтримку голові ГО “Асоціації деревообробників та лісозаготівельників Львівщини”  Миколі Когуту.

Last modified on П'ятниця, 13 жовтня 2023 10:58

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper