Книжковий фонд Науково-технічної бібліотеки НЛТУ України поповнився цінним виданням

Професор технології деревини Університету природних ресурсів і природничих наук (Відень, Австрія) – Universität für Bodenkultur Wien (BOKU) Альфред Тейшінгер подарував бібліотеці Національного лісотехнічного університету України довідник “Springer Wood Science and Technology”. Професор Альфред Тейшінгер був членом правління різних організацій, які пов’язані з деревинознавством та технологію деревини, таких як InnovaWood, був членом комітету престижної премії Маркуса Валленберга. З 2013 року він є членом Міжнародної академії наук про деревину та нагороджений відзнакою за видатний внесок у науку про деревину. Він також є одним зі співавторів підручника “Деревинознавство” виданого в Україні.

IMG 3031

Посібник “Wood Science and Technology” за редакцією Peter Nicmz, Alfred Teischinger and Dick Sandbcrg підготовлений міжнародною командою із майже 100 експертів у своїх галузях з академічних університетів, науково-дослідних інститутів та представників виробництва різних країн. У цій фундаментальній праці описано сучасний розвиток деревинознавчої науки та технології перероблення деревини, що має невичерпні ресурси та неоціненне значення в житті людей.

У довіднику представлені ґрунтовні знання про біологію, хімію та фізику деревини, а також показано зв’язки між структурою і властивостями деревини та матеріалів на її основі. Висвітлено різні аспекти та етапи перероблення деревини як з технологічної точки зору, так і їх реалізації у виробництві. У довіднику розглянуті промислові процеси, які виходять за рамки лісопиляння, сушіння, склеювання деревини та виробництва дерев’яних виробів, а стосуються перероблення різних матеріалів на основі деревини, включаючи целюлозу та папір, натуральні волокнисті матеріали, а також подано аспекти біорафінування деревини. Представлено основні концепції використання деревини, оцінку якості та життєвого циклу цього важливого природного ресурсу. Книга завершується корисною компіляцією основних параметрів та даних про деревину та матеріалів на її основі, а також глосарієм термінів та визначень відповідно до найважливіших галузевих стандартів.

Цей посібник добре ілюстрований і пристосований до освітніх вимог, він буде корисним як студентам, так і викладачам лісотехніки, а також матиме безцінний ресурс для науковців, інженерів-практиків, які займаються дослідженнями та розробками у галузі науки та технології деревини.

Завідувач кафедри ботаніки, деревинознавства 
та недеревних ресурсів лісу НЛТУ України, 
проф., д. с.-г. н.  Леонід Осадчук

Last modified on Середа, 06 вересня 2023 08:12

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper