Співпраця з Шотландською лісовою школою Університету Північно-Шотландського нагір’я та островів

 1univers

log NLTU
ssf

 

У рамках ініціативи Twinning Національний лісотехнічний університет України встановив у 2022 році партнерство з Шотландською лісовою школою (Scottish School of Forestry) (https://www.inverness.uhi.ac.uk/) Університету Північно-Шотландського нагір’я та островів (м. Інвернесс).

 

univers

 

Перші практичні кроки у цій співпраці уже позаду. Зокрема, 17-18 серпня 2023 року обома університетами проведено пілотну Літню школу з лісового господарства (https://ilspg.nltu.edu.ua/2023/08/scottish-summerschool-2023-08-21/). На сьогодні, Шотландська лісова школа запустила фандрейзингову кампанію зі збору коштів для підтримки НЛТУ України у розмірі 85 300 євро (73 000 фунтів стерлінгів). Зібрані кошти передбачено спрямувати для:

- заміни старої та пошкодженої системи опалення – 20 000 євро;

- придбання теплових насосів – 47 000 євро;

- придбання і встановлення мобільних сонячних електрогенераторів – 18 300 євро.

У матеріалах, розміщених в рамках фандрейзингової кампанії на вебсайті Школи (https://www.inverness.uhi.ac.uk/scottish-school-of-forestry/fundraising-appeal-for-ukrainian-national-forestry-university/), проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків Микола Борис зазначає: “Навчальний процес в університеті регулярно переривається через відключення електроенергії та масове руйнування української енергетичної інфраструктури. Університет організовує навчання на кампусі з тривогою та постійними побоюваннями через міркування безпеки. Львів, як і інші українські міста, зазнає постійних атак російських ракет. Остання смертоносна атака сталася 6 липня на відстані 1000 метрів від університету, забрала життя 10 жителів міста, та понад 40 людей отримали поранення. Тому заняття в університеті постійно перериваються сигналами тривоги, під час яких студенти та викладачі змушені йти в укриття” (матеріали були подані у липні цього року).

Доктор Еван Бовдіч, викладач і дослідник Шотландської лісової школи, додає: “Важко уявити війну, бойові дії, ракетні обстріли та життя у постійних хвилюваннях, що щось станеться у будь-який момент. Я абсолютно вражений прагматизмом і силою українського народу. Ми справді хочемо допомогти НЛТУ України для забезпечення провадження навчання та досліджень. Я сподіваюся, що ми дуже швидко зберемо 85000 євро та, окрім цього, надамо технологічну підтримку для того, щоб покращити якість надання освітніх послуг та посприяємо у розширенні співпраці та розбудові взаємовигідних партнерств, які підтримають університет у відбудові після війни. Це є пріоритетом, і Шотландська лісова школа прагне залучити лісову промисловість Великої Британії та за її межами для створення мережі підтримки НЛТУ України”.

Додамо, що ця публікація є другою у серії матеріалів про НЛТУ України у період війни. Перша стаття “Teaching in a time of war: Ukraine National Forestry University” опублікована Еваном Бовдічем в журналі Forestry & Timber News у червні 2023 року (https://issuu.com/countrywidepublications1/docs/ftn_june_2023/s/26386222).

У планах університетів – підписання договору про співпрацю, проведення спільної Зимової школи з лісового господарства (січень 2024 року) та розвиток академічної мобільності.

Адміністрація університету висловлює щиру подяку колегам із Шотландської лісової школи Університету Північно-Шотландського нагір’я та островів і усім партнерам за підтримку університету.

Разом до перемоги!

Відділ міжнародних звязків

Last modified on Четвер, 21 вересня 2023 09:11

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper