Традиції добрих справ НЛТУ України 

З нагоди 150-річчя Національного лісотехнічного університету України реалізовано одну з ініціатив колективу кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології ННІ лісового і садово-паркового господарства у Центрі опіки сиріт, що знаходиться у місті Львові на вулиці Тараса Бобанича, 7.

IMG 0326

Керівництво НЛТУ України, професорсько-викладацький колектив кафедри та студентство, сьогодні, 15 квітня, висадили лавандову доріжку, яка облагородить і добавить затишку території Центру опіки сирітства, на якій збираються для навчання та проведення дозвілля діти-сироти, діти з багатодітних родин чи тих, які опинилися у скрутних життєвих обставинах.

 

 

Центр опіки сиріт існує вже понад 15 років. Голова Місії “Центр опіки сиріт” ЛА УГКЦ, керівник Дому Милосердя святого Миколая, отець Роман Прокопець розповів: Центр підтримує сиріт у дитячих будинках, інтернатах, ліцеях, загалом охоплює дітей у 17 закладах. Мета – дати дітям-сиротам необхідні для самостійного життя навички, допомогти знайти себе і своє місце в суспільстві. Так був створений футбольний турнір для сиріт та ФК “Копа”, а також кулінарний гурток “Казанок”. Центр виник у 2009 році після того, як декілька студентів, які вчились на останньому курсі Львівської духовної семінарії Святого Духа Української греко-католицької церкви, пройшли практику в дитячих інтернатах та усвідомили своє покликання – допомагати дітям-сиротам”.

 

 

Завідувач кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології, доктор сільськогосподарських наук, професор Ярослав Геник і старший викладач цієї ж кафедри Ірина Сидь вже третій рік поспіль працюють над благоустроєм Центру та разом зі студентами спеціальностей “Ландшафтна архітектура” та “Садово-паркове господарство” розробляють проєкт і висаджують рослини. У знак вдячності за реалізацію добрих ініціатив керівник Центру опіки сиріт, отець Роман Прокопець вручив ректору НЛТУ України, чл.-кор. НАН України, професору Володимиру Загорському та усьому колективу подяку за подаровану лаванду вузьколисту та допомогу у створенні природнього та заспокійливого середовища в умовах великого міста.

 

 

Під час висаджування лаванди вдалось також поспілкуватися і про подальшу співпрацю. Керівник Центру опіки сиріт, отець Роман Прокопець та проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків, кандидат технічних наук, доцент Микола Борис обговорили потреби дітей та ресурсні можливості НЛТУ України у межах національно-патріотичного виховання молоді.

 

LOGO Vk

 

Last modified on Понеділок, 15 квітня 2024 15:14

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper