Лісотехніки лауреати Міжнародної літературної премії імені Василя Портяка та переможці Міжнародного конкурсу патріотичних плакатів

Міжнародна літературна премія імені Василя Портяка заснована у 2019 році з ініціативи Фастівської міської ради та Національної спілки письменників України (далі – НСПУ) на вшанування пам’яті визнаного українського новеліста та з метою сприяння розвитку короткої прози в сучасній українській літературі. Прізвища лауреатів щорічно оприлюднюються 31 березня в День народження Василя Портяка. Прес-центр НСПУ поінформував: до Комітету Міжнародної літературної премії імені Василя Портяка надіслано 126 творів із різних куточків України та Європи. Журі конкурсу назвало імена п’ятнадцяти авторів, твори яких увійшли до фіналу.

Переможницею конкурсу за 2023 рік стала Оксана МАЗУР (псевдо “Рибка”), м. Львів; друге місце – Богдан ГАСЮК (“Бабине літо”), м. Київ; третє місце – Маргарита ЖИЛІНА (“Дівчинка, яка обійняла вогонь”), м. Дніпро.

Оксана МАЗУР, старший викладач кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України (випускниця 2000 р., на педагогічній роботі з 2009 р.), художниця, письменниця, поетеса, членкиня НСПУ. Товаришувала з Юрієм ДАДАКОМ (РУФОМ), спільно з яким започаткувала в НЛТУ України конкурс “Патріотичного мистецтва”. Щиро вітаємо нашу колегу з вагомою творчою перемогою!

Юрій ЯМАШ, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України, учасник чисельних художніх виставок, пленерів, конкурсів. У час війни є учасником багатьох благодійних художніх виставок-аукціонів, проєктів патріотичного плакату. Його плакати експонувалися на виставках в містах України Львів, Харків, Київ, Рівне та за кордоном – Бад Доберан, Дюссельдорф, Кюльзбон, Росток, Хемніц (Німеччині), Андрихув, Вроцлав, Краків (Республіка Польща), Мерікур, Рувруа (Франція). До участі у виставках плакатів активно залучає студентів кафедри дизайну, які теж стали учасниками Міжнародного проєкту “Плакат проти війни”. І от черговий творчий успіх – перемога у Міжнародному конкурсі патріотичних плакатів “Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!”. Кафедра дизайну та весь колектив НЛТУ України вітає Юрія Володимировича і бажає незгасимої творчої наснаги!

ТИ ЯК 2

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper