UI GREENMETRIC 2023: НЛТУ Знову Найкращий!

 

Certificate GreenMetric23

 

Традиційно наприкінці календарного року оприлюднено рейтинг UI Green Metric 2023, який оцінює сталий розвиток університетів у контексті глобальних змін. Наш університет вшосте визнаний найбільш екологічним університетом України.

UI GreenMetric World University Rankings - рейтинг університетів, який вимірює вклад кожного університету-учасника у розвиток «дружнього до навколишнього середовища» університету. Порівняно до попереднього року, кількість учасників UI GreenMetric суттєво зросла та становить 1183 ЗВО із понад 80 країн світу, зокрема 19 університетів з України. Рейтинг враховує 6 категорій індикаторів середовища університету (облаштування та інфраструктура, енергія та зміни клімату, поводження з відходами, вода, транспорт та освіта).

Цьогоріч в рейтингуванні взяли участь 19 українських ЗВО. НЛТУ України, лідируючи у трьох категоріях (інфраструктура, освіта, вода), вкотре визнаний найбільш екологічним вітчизняним університетом. Ми посіли 1-шу позицію серед ЗВО України, 179 позицію у загальному рейтингу ЗВО світу та 63-тю - серед навчальних закладів Європи.

1 ша позиція серед ЗВО України

 

179 позиція у загальному рейтингу ЗВО світу

Важливо відзначити, що представлений рейтинг є відповіддю на послідовну стратегію НЛТУ України щодо виконання 17-ти Цілей сталого розвитку. Він виник як результат впровадження проєктної діяльності, орієнтованої на забезпечення енергоефективності, зменшення впливу на зміну клімату через зменшення регіонального вуглецевого сліду. Результати рейтингу ще раз підтверджують, що Лісотехніка забезпечує високий рівень освітніх послуг і виховує екологічну свідомість студентів, демонструючи її на національному та міжнародному рівні. 

Динаміка позицій НЛТУ

Досягнення спільноти НЛТУ України забезпечили гідну позицію університету у 5% найкращих ЗВО світу за критерієм екоосвіти. Знаходячись у списку екологічно стійких університетів світу, НЛТУ стимулює студентів і співробітників до відповідального ставлення до природи, формує навички збереження енергетичних та водних ресурсів, а також впроваджує «зелені» технології на території кампусу.

Для участі в рейтингу університетів необхідно представити не лише кількісні дані про свій ЗВО, а й підтвердити цю інформацію посиланнями на регламентуючі документи, копіями розпоряджень, новинами з офіційних джерел, фотографіями та іншими мультимедійними матеріалами. 

Координатори проекту традиційно вивчили та проаналізували великий об’єм інформації, спираючись на критерії рейтингу, щоб сформувати переконливу базу даних, яка відображає динаміку НЛТУ України на шляху реалізації цілей сталого розвитку. Опрацьовані матеріали були внесені до міжнародної електронної експертної системи UI GreenMetric. У цьому процесі спеціалізовану підтримку забезпечували проректор з наукової роботи Василь Лавний, проректор із науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв'язків Микола Борис та керівник навчально-методичного відділу Роман Салабай.

26 грудня 2023 року на Вченій раді НЛТУ України координатори рейтингування GreenMetric в НЛТУ України Володимир Яркун та Уляна Павлюк від імені очільниці UI GreenMetric World University Rankings Prof. Dr. Ir. Riri Fitri Sari вручили ректору університету Володимиру Загорському сертифікат-свідчення національної першості та позиції НЛТУ України в UI GreenMetric 2023.

 

20240112 093644
20240112 093713

 

Слід відзначити, що показники університету в міжнародних рейтингах – важливий критерій, на який орієнтуються абітурієнти під час вибору університету. А організації використовують дані про позицію конкретного університету в міжнародному рейтингу для прийняття рішення щодо співпраці.

Рейтинг українських університетів в UІ GreenMetric 2023 можна переглянути тут

Володимир Яркун,
Уляна Павлюк

Last modified on П'ятниця, 12 січня 2024 07:40

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper