Ціна МИРУ: дякуємо за чин, за життя, за Україну!

 

Вже другий рік поспіль Міжнародний день Миру, який припадає на 21 вересня, Україна відзначає у стані повномасштабної війни з російським агресором. Кожного дня на передовій гинуть наші мужні захисники і захисниці. Ракетні удари атакують усю територію України, десятки тисяч жертв серед мирного населення, сотні вбитих дітей, зруйновані школи та лікарні, знищені цілі міста! Таку ціну за мир платить сьогодні Україна…

Цього дня ми розуміємо нашу спільну відповідальність за збереження Миру на Землі, усвідомлюємо його важливість як найціннішого дару. Мир – це не тільки безпека та стабільність. Мир – це основна передумова для стабільного розвитку, забезпечення соціальної справедливості та збереження навколишнього середовища. Ціною непоправних втрат ми розуміємо наскільки Мир є вирішальним для гармонійного співіснування всього людства.

Кожен українець мріє про перемогу і якнайшвидше припинення бойових дій, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою і світле майбутнє дітей, про загоєння болючих ран у людських серцях і захист від агресорів. Ціна миру найболючіше відчувається при вшануванні наших Героїв, які віддали своє життя за можливість жити, працювати, навчатися…

 

myr 1

myr 2

 

Викладачі кафедри історії України, економічної теорії та права разом із студентами Національного лісотехнічного університету України, вшановуючи пам'ять загиблих, відвідали Меморіальний комплекс Героїв України на Личаківському цвинтарі у Львові.

 

myr 3

myr 4

 

Запалюємо свічку Юрію Руфу (Дадаку), молимося біля могили Тараса Бобанича (Хаммера), слухаємо про Тараса Березюка – артилериста, великого патріота України. Студент-першокурсник групи ПР-11 Сашко Соколов веде нас на могилу свого рідного брата Павла, якому назавжди 24 роки. Студентка групи ІД-11 Роксолана Кулик показує могилу свого дядька Миколи Ковалишина, який не дожив до свого 27-ліття. Михайло Руденький, студент групи ТР -11, підходить до могили свого родича – солдата Володимира Гірняка. На очі навертаються сльози, сум огортає кожного, хто приходить сюди на місце, де спочивають наші Герої.

Могили, могили, могили… на полі Героїв у Львові. Усіх нас торкнулась війна… Дякуємо за чин, за життя, за Україну! Назавжди в серцях! Усвідомлюймо ціну МИРУ і робімо все задля нашої Перемоги!

Last modified on Четвер, 21 вересня 2023 09:11

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper