Неординарний француз з українською душею, справжній патріот нашої держави Поль Манандіз відвідав НЛТУ України

 

IMG 0363Про Україну та її героїв знають у всіх цивілізованих країнах світу, нас підтримують і нами пишаються, до нас приїжджають і вражаються красою, але водночас нам співчувають і дивуються нашій витримці, згуртованості і патріотизму. Вислів “Герої не вмирають” ми чуємо, на жаль, щодня… але сенс її в тому, що вони дійсно живуть у своїх благородних і відчайдушних вчинках, творчості, яку залишили нам.

Одним з таких Героїв сучасності є наш Юрій Руф, патріотизм, волелюбність і творчість якого привела до Національного лісотехнічного університету України відомого діяча, француза з українською душею, справжнього патріота нашої держави Поля Манандіза, який активно підтримує Україну та наше військо з 2015 року, доносить до світу правду про війну, про справжні потреби нашої країни та армії.

 IMG 0363

 

Ректор НЛТУ України Володимир Загорський, проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв’язків Микола Борис та завідувач кафедри екологічної економіки та бізнесу Іон Дубовіч зустрілися з особливим гостем, щоб поспілкуватися про Юрія Руфа та посприяти у продовжені, започаткованих ним справ. Зустріч відбулася дуже емоційно та душевно, розмовляли про творчість Юрія Руфа, про літературно-просвітницький проєкт “Дух нації”, національну ідею та загалом про Україну.

Із великим зацікавленням Поль Манандіз відвідав у Науково-технічній бібліотеці НЛТУ України Меморіал пам’яті, ознайомився з виставкою робіт Юрія Руфа, адже упродовж останнього року він озвучує його вірші.

“Україна – мій рай!” – каже Поль Манандіз, і в одному інтерв’ю зазначив: “Сьогодні європейська держава Україна на передовій захищає всю Європу – і Європа має дякувати Україні за те, що її кращі сини й доньки віддають свої життя і за мирну Європу. (...) Дуже важливим є український менталітет… Європа звикла до індивідуалізму (...) На прикладі України – волонтерського руху і добровольців – європейцям можна нагадати, що ми, люди, дуже сильні, коли ми разом. (...). І я вважаю, що моя місія – розповідати світу правду про Україну, про її історію, її культуру… і її війну.”

LOGO comunication1

 

 

 

 

 

 

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper