IV Всеукраїнський лісопромисловий форум

У Львові, 7 червня 2023 року, відбувся IV Всеукраїнський лісопромисловий форум “Лісова галузь України: сучасний стан. Виклики та перспективи розвитку”, який пройшов у межах XXIV Міжнародної виставки “Деревообробка” (Галицькі експозиції). Ідея проведення такого заходу належить Громадській організації “Асоціація лісозаготівельників та деревообробників Львівщини”. Національний лісотехнічний університет України як єдиний заклад вищої освіти лісотехнічного профілю в Україні був одним із організаторів форуму.

 

forum 4

 

У вступному слові ректор НЛТУ України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський зазначив про важливість проведення таких спільних заходів, що сприяють стратегії лісової галузі та перспективам розвитку. Університет як надавач освітніх послуг зацікавлений у такій комунікації насамперед для визначення тематики наукових досліджень у цій галузі, а також для налагодження співпраці зі стейкхолдерами, щоб вивчати ринок працедавців і випускати затребуваних фахівців високого рівня.

 

S1800013

    

Пріоритетними на сьогодні для влади, науки і бізнесу є такі поняття, як зелена економіка, сталий розвиток та екологія, і всі рішення повинні базуватися на збереженні навколишнього середовища і раціональному використанню природних ресурсів.

 

S1800032

S1800029

            

Вже традиційно, активними учасниками Всеукраїнського лісопромислового форуму є керівники вищих органів державної і виконавчої влади, а також органів місцевого самоврядування. З вітальним словом в режимі онлайн звернувся до учасників форуму Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

 

IMG 0151

S1800035

  

Заслухали також привітальні виступи заступника голови Львівської обласної військової адміністрації Юрія Бучка та заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода.

 

IMG 0152

IMG 0153


 

Відповідно до програми форуму доповідачі презентувати свої дослідження, ідеї, пропозиції, рекомендації у межах чотирьох тематичних блоків, а також обговорювали порушені питання у формі діалогу і панельних дискусій.

 

S1800045

S1800068

S1800071

 

На IV Всеукраїнському лісопромисловому форумі “Лісова галузь України: сучасний стан. Виклики та перспективи розвитку” спікерами від НЛТУ України були:

Володимир Маєвський, директор навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну; тема доповіді: “Особливості функціонування лісопромислового сектору України в умовах воєнного стану”.

Григорій Криницький, завідувач кафедри лісівництва, доктор біологічних наук, професор; тема доповіді: “Запровадження наближеного до природи лісівництва в Україні”.

Юрій Дебринюк, професор кафедри лісових культур і лісової селекції, доктор сільськогосподарських наук, професор; тема доповіді: “Плантаційні лісові насадження як важлива складова інтенсивного ведення лісового господарства”.

 

IMG 9814

 

Виклики сьогодення змінили діяльність національної економіки і усіх її галузей, не винятком стала і лісова галузь. IV Всеукраїнський лісопромисловий форум став майданчиком для комунікації, на якому вдалося проаналізувати реальний стан справ, обговорити проблемні моменти та подискутувати, визначити основні пункти резолюції форуму для прийняття виважених і ефективних рішень щодо назрілих проблем.

 

 

LOGO comunication1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on П'ятниця, 09 червня 2023 13:35

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper