Львівський меблевий кластер” у дії

7 MP 11 05 23З вересня 2020 року за ініціативою завідувача кафедри технології меблів та виробів з деревини Кійка О.А. викладачі кафедри менеджменту та маркетингу Кульчицька Е.А. та Шведюк Ю.В., а також викладач кафедри технології меблів та виробів з деревини Солонинка В.Р. впровадили дисципліну "Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами" в рамках проєкту "Підприємницький університет", який реалізує Громадська організація «Платформа інноваційного партнерства» (Стартап-інкубатор YEP) спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Дія. Бізнес, Міністерством освіти і науки України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

1 MP 11 05 23

 

Нещодавно викладач кафедри технології меблів та виробів з деревини Яріш О.В. та викладач кафедри менеджменту та маркетингу Кульчицька Е.А. у рамках вивчення дисципліни “Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами” організували екскурсію студентів 2 курсу спеціальності “Деревообробні та меблеві технології” Національного лісотехнічного університету України на виробничі та виставкові потужності сучасної європейської компанії “Меблевий парк”, яка є комплексним постачальником матеріалів та надавачем послуги із виготовлення меблевих виробів.

Керівник новоствореного “Львівського меблевого кластеру”

п.Андрій Манджала, який напередодні відвідав НЛТУ України, перейнявся ситуацією, що склалася у навчальному закладі: забезпечуючи високу якість теоретичного навчання, дуже важко гарантувати такий ж рівень практичної підготовки студентів у зв’язку із відсутністю у лабораторіях ЗВО сучасного високовартісного обладнання. Тому єдиним шляхом підготовки високофахових випускників, готових працювати та імплементувати найновітніші світові досягнення у меблеву царину України, є організація екскурсій, залучення студентів до стажувань на виробництві, а на перспективу – дуальна освіта. Вона дасть змогу майбутнім фахівцям половину терміну навчання здобувати актуальні знання в стінах університету, а іншу половину терміну – освоювати передові технології на новітньому обладнанні меблевих підприємств.

Для студентів вибудували зручний та логічний ланцюжок передачі надзвичайно важливої та технологічно життєствердної інформації від об’єкта до об’єкта.

Спочатку другокурсники відвідали простору виставкову залу “Меблевого парку”, де ознайомилися з величезним асортиментом основних конструкційних матеріалів та меблевої фурнітури. Цікавим було те, що окрім виробництва меблів, “Меблевий парк” також пропонує послуги дизайну та інтер’єрного оформлення, що дозволяє отримати комплексний підхід до організації простору – від проектування до виготовлення та монтажу меблів. Також студенти мали змогу поспілкуватися із дизайнером – випускницею НЛТУ України щодо важливості акумулювання знань, отриманих в університеті, для успішного просування кар’єрними щаблями.

2 MP 11 05 23
3 MP 11 05 23

Наступною локацією були добре налагоджені виробничі потужності “Меблевого парку” з надзвичайно чистими та зручними для роботи цехами, раціонально організованими технологічними процесами, де надають послуги з виробництва корпусних меблів: здійснюють операції оптимального розкрою плитних матеріалів на сучасному високотехнологічному професійному обладнанні, фрезерування та криволінійної обробки деталей і складальних одиниць, личкування їх крайок із застосуванням ЕВА та ПУР клеїв, формування отворів під меблеву фурнітуру, виготовлення фасадів з плитних матеріалів різного типу.

4 MP 11 05 23
5 MP 11 05 23

Екскурсійний день студенти завершили відвідуванням фірми “ADS”, яка на ринку України є провідним виробником дверей до шаф-купе, кухонних фасадів з рамкового алюмінієвого профілю та іншої меблевої фурнітури до них.

На завершення екскурсії студенти поспілкувалися з директором п.Андрієм Манджалою та отримали “у сухому залишку” найцінніше – досвід виробничої та життєвої мудрості від успішного підприємця:

  • про створення компанії;
  • про філософію роботи – високу якість наданих послуг та гарантовано відмінний кінцевий результат;
  • про актуальність виробництва меблів у сьогоденні;
  • про цінності для молоді
  • про психологічні аспекти спілкування із замовником.

6 MP 11 05 23

Студенти за час тривалого дистанційного навчання надзвичайно потребують позитивних вражень від перебування на виробничих об’єктах. Свідченням того, що екскурсія вдалася, був вогник зацікавленості в їх очах що не згасав до завершення інформаційно насиченого трудового дня. А викладачів, у свою чергу, огортала впевненість у намірах студентів під впливом побаченого на високотехнологічному виробництві доводити свої професійні знання до найвищих ступенів досконалості впродовж наступних років навчання в НЛТУ України.

Підготували:   М.Ільків, Е.Кульчицька, О.Яріш

Last modified on Четвер, 11 травня 2023 12:23

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper