Навчання в Університеті Вальядоліду за програмою академічних обмінів Еразмус+

IMG 20230402 135129 045

 

Впродовж останніх шести років НЛТУ України співпрацює з Університетом Вальядоліду (Іспанія) за програмою академічних обмінів Еразмус+. Університет Вальядоліду є одним із найбільших університетів Іспанії з чисельністю студентів понад 30 тис. осіб та готує фахівців у галузях лісового господарства, інженерії, економіки, права та екології. Студенти-лісотехніки мають можливість навчатись один-два семестри у партнерському університеті за програмою Еразмус+ з можливістю перезарахування результатів навчання після повернення до рідного університету.

 

У цьому семестрі студентка ННІ екологічої економіки і менеджменту, Вікторія Лук’янова (група МЗЕД-31), навчається на програмі з міжнародної комерції в Університеті Вальядоліду.

 

Відповіді студентки на найпоширеніші питання щодо навчання за програмою Еразмус+ у цьому матеріалі

Як ви отримали стипендію Еразмус+ ?

 Вікторія Лук’янова: “Поступаючи в НЛТУ України я навіть не могла собі уявити, що університет може дати мені можливість стажування та навчання за кордоном. У травні 2022 р. колектив кафедри маркетингу та менеджменту поширив інформацію про конкурс на навчання в Університеті Вальядоліду. Відділ міжнародних зв'язків університету організовує та координує такі можливості для студентів нашого університету. Я навіть не відкрила це повідомлення і подумала, що це не для мене, бо мені не подобався мій рівень англійської мови. Але, дякуючи Миколі Едуардовичу, завідувачу кафедри, який вірив в мене і наголошував спробувати, я почала готувати документи для конкурсу. Здала тест на рівень володіння англійською мовою та виступила з презентацією перед комісією університету. Університет мене номінував, і далі було два місяці очікування на схвалення моєї заявки Університетом Вальядоліду. У вересні 2022 р. мені прийшов лист із Вальядоліду з вітаннями. Це був один з найкращих моментів в моєму житті. Я почала збирати всі документи для поїздки. У грудні купила квитки та 3 лютого поїхала “підкоряти” Іспанію. Подорож була довга, це був мій перший досвід за кордоном та перший політ на літаку. Коли приїхала у Мадрид, то місто мені не сподобалося, бо великий рух, який у Львові дуже рідко зустрічається. Після цього я купила квиток на потяг та поїхала у Вальядолід.”

Перші враження від приймаючого університету?

Вікторія Лук’янова: “У Вальядоліді мені певний час було важко, перший час проводила вдома, на орендованій квартирі, а якщо виходила на прогулянку, то ходила тільки з навігатором. Адаптація - складний процес, тому були думки про повернення назад. Але я розуміла, що "Все, що мене не вбиває, робить мене сильнішою!"

Відтак, після двох місяців перебування у Вальядоліді я можу сказати, що це найкращий час у моєму житті. Усі проблеми були тільки перші тижні, а далі я почала звикати, в мене з'явились друзі. Мій рівень англійської покращився в кілька разів. Я рада, що обрала цей університет для навчання за програмою обмінів.”

 

Яким є розмір стипендії та де проживаєте?

 Вікторія Лук’янова: “Живу я в квартирі, знімаю кімнату, і мені дуже пощастило з власницею, оскільки вона дуже добра та допомагає, якщо щось треба. Вартість оренди становить 250 євро за місяць, це нормальна ціна зараз, тому що майже всі мої одногрупники платять більше. Загальний розмір стипендії – 850 євро в місяць. За ці гроші я оплачую квартиру – 250 євро, і, відповідно, 600 євро маю на інші витрати. На харчування мені потрібно близько 200 євро в місяць.”

 

Які дисципліни зараз вивчаєте?

 Вікторія Лук’янова: “Мій факультет – факультет комерції. На мою думку, це найкращий факультет зі всіх в університеті. Наші професори розповідають дуже цікаві та різноманітні теми: від методів дистрибуції до мистецтва ораторства. Найчастіше ми працюємо в групах від 2 до 5 людей під час заняття та часто продовжуємо спільно працювати над завданням після занять. Робота в групі дуже важлива для здобуття навичок лідерства. Ця можливість навчатись по обміну дала мені багато нових знань. Зараз в мене канікули, які тривають з 31 березня по 10 квітня, і опісля я продовжу навчання та складатиму екзамени.

Загалом в Університеті Вальядоліду вивчаю 6 дисциплін: “International Trade”, “Consumer Behaviour”, “Human Resources”, “Sales Management”, “Cultural Economics”, “Rhetorical Techniques”, і ще одна дисципліна розпочинається після канікул. Предмети дуже цікаві, деякі складні, але викладачі завжди пояснюють. Мабуть, найбільше запам'ятається дисципліна “Consumer Behaviour”, бо на заняттях ми проводимо дослідження поведінки споживача в різних умовах.”

 

20230218 170753

20230228 160112

20230329 214110

 

Відділ міжнародних зв’язків

Last modified on П'ятниця, 07 квітня 2023 12:51

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper