Майбутнє Європи та глобальна безпека залежить від перемоги України у війні: зустріч з відомим німецьким політиком

Ректор Національного лісотехнічного університету України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський 27 березня 2023 року провів робочу зустріч з відомим німецьким політиком, референтом з питань інтеграції політичної партії ХДС, кандидатом у депутати до Європейського Парламенту Мустафою Аль-Аммаром.

 

IMG 6642

 

Мета візиту – налагодження взаємовідносин для подолання викликів сьогодення, підтримка та надання допомоги Україні.

 

IMG 6646

 

Мустафа Аль-Аммар як посол миру відвідував Україну ще в 2013 році і від тоді вивчає проблеми, які є у різних сферах життєдіяльності, особливо його зацікавили реалії освіти. Під час зустрічі ректор Університету Володимир Загорський мав нагоду обговорити з гостем особливості навчального процесу під час військового стану, про лісотехніків, які зараз на фронті, розповісти про університетські матеріально-технічні потреби, зокрема лабораторне забезпечення для студентів.

 

IMG 6550

 

Порушили питання енергетичного забезпечення, що є надважливим на сьогодні не лише для України, але й для країн Європи. Мустафа Аль-Аммар розповів, що Європейський Парламент вже давно працює над реалізацією програм, щоб мінімізувати залежність від рф, запроваджуючи використання альтернативних джерел енергії. На його думку, зараз все має змінитися, бо в сучасному світі не може бути загарбників, всі держави повинні дотримуватися демократичних цінностей, законів та угод. Як зазначив гість: “Україна повинна перемогти у цій війні. Відчуваю надію та оптимізм у кожному. Втрачено багатьох вчителів та членів родини у цій війні… але перемога буде заради нашого спільного європейського майбутнього!”

 

IMG 6708

 

У межах візиту Мустафи Аль-Аммара відбулася зустріч на тему “Майбутнє Європи та глобальна безпека залежить від перемоги України у війні” з лісотехнічним студентством. Політик зауважив: “ У воєнний час є великою честю зустрітися зі студентами, чиї сім'ї воюють на передовій, відкрито говорити про зміни часу та обговорювати з ними помилки в політиці ЄС. Нарешті політика ЄС внесла вагомий внесок у енергетичну залежність від Росії за останні 20 років...”

 

IMG 6667

 

В організації та проведенні зустрічі особливу участь взяли проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків НЛТУ України Микола Борис та заступник директора Навчально-наукового інституту Екологічної економіки і менеджменту професор Ігор Соловій.

 

IMG 6807

Last modified on Вівторок, 28 березня 2023 16:31

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper