Участь студентів НЛТУ України в міжнародному проєкті Special Week 2022

18 05 5Національний лісотехнічний університет України вже неодноразово є співорганізатором міжнародного проєкту Special Week, який цьогоріч проходив 11-13 травня.

Шість студентів НЛТУ України, які навчаються за різними спеціальностями та на різних курсах (Ольга Цюндер та Ольга Сорока –студентки спеціальності «Дизайн»; Юлія Дзюбало та Анастасія Марець – студентки спеціальності «Комп’ютерні науки»; Соломія Салабай – студентка  «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»; Любомир Ільків – студент спеціальності «Лісове господарство»), спільно зі студентами Університету м. Нант, Франція (French Leading Higher Education Institution specialized in wood sciences and technologies, France), отримали можливість попрацювати разом над досить цікавою та актуальною темою “Future Housing”.

Під час цього спеціального тижня учасники мали змогу “зануритися в майбутнє”, зосереджуючись на міжнародному обміні та тісній співпраці зі студентами з інших країн, а також розробити креативні рішення для життя в майбутньому, використовуючи новітні підходи до навчання, такі як storytelling, та design fiction. Робота в невеликих міжкультурних групах була чудовою можливістю дізнатися більше про циркулярну економіку, еко-концепцію, інженерію дерев’яних конструкцій, екологію, енергетику та багато іншого від групи експертів.

Організатори проекту (Антуан Лебо та Сесіль Кам (Франція); Барбора Старовічова (Швейцарія); проф. Орест Кійко (Україна) поставили за мету виконати наступні завдання:

  • розробити життєздатну концепцію чи бізнес-модель та успішно пов’язати її із технічними аспектами сталого розвитку (вирішення проблем);
  • розвивати або поглибити розуміння поточних глобальних проблем;
  • успішно застосовувати предметні знання в міжкультурному контексті та у поставленому завданні.

Вдале проведення Special Week 2022 в нелегких умовах воєнного стану в Україні вимагало від організаторів особливих зусиль та підготовки. Зважаючи на обставини, тривалість проєкту було дещо зменшено, проте це не завадило досягти поставлених цілей. Еммануель Алуш, викладач із системного та циркулярного проектування з École Supérieure du Bois у м. Нант, Франція розповів студентам про принципи таких підходів до навчання, як storytelling, та design fiction. Професор, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини НЛТУ України, Орест Кійко зосередився на українському контексті деревообробної галузі, а також доповів про стратегію біоекономіки та організацію лісового сектору, та як нинішня війна збільшує потреби у запровадженні змін.

Студенти отримали досить цікаві завдання, та використовуючи цифрову платформу «МУРАЛ» мали підготувати та презентувати їхню інноваційну концепцію. Під час роботи над фінальною презентацією усі команди мали можливість попрацювати з експертами з університетів Швейцарії та Франції:

Сесіль Кам – експерт з циркулярної економіки, École Supérieure du Bois у Нанті, Франція.

Антуан Лебо – експерт з міжкультурного менеджменту, École Supérieure du Bois в Нанті, Франція.

Орест Кійко, Ігор Соловій – експерти з економіки довкілля та екоголічних послуг у лісовому секторі, НЛТУ України

Мао Нгуєн – експерт з будівництва, енергетики, та біоматеріалів, École Supérieure du Bois в Нанті, Франція.

Клеман Будо – експерт з будівельних споруд, École Supérieure du Bois в Нанті, Франція.

18 05 9Барбора Старовічова – експерт з еко-дизайну, циркулярної економіки, конструкцій з деревини, Університет прикладних наук м. Берн, Швейцарія.

Важливими цілями реалізації проєкту є інтернаціональний обмін, знайомство студентів з культурою, традиціями, особливостями та перспективами навчання у закладах вищої освіти України та Франції, розвиток креативного мислення, навики роботи в команді, представлення спільних результатів дослідження перед експертами, покращення практики спілкування англійською мовою.

Про успіх реалізації проєкту Special Week 2022 свідчать відгуки студентів НЛТУ України – учасників проєкту:

Юлія Дзюбало, студентка групи КН-31, спеціальність «Комп’ютерні науки», Навчально-науковий інститут деревообробних та комп'ютерних технологій і дизайну: "Участь у проєкті Special Week допомогла мені побороти страх і несміливість ділитися своїми думками, ідеями, мріями. Адже, насправді, кожен уважно й без дорікань вислухає тебе, візьме до уваги твої роздуми, поділиться слушною порадою. Можливо, саме твоя ідея змінить весь світ на краще? Це прекрасна можливість випробувати свої сили, дізнатися багато нового, познайомитися з чудовими людьми. Співпраця зі студентами інших країн  - це унікальна можливість дізнатися більше про їх культуру, мислення, отримати практичні навички роботи в команді, покращити ваш рівень розмовної англійської і, можливо, побачити свої переваги й недоліки, проаналізувавши всі дні роботи над проектом. Спробуйте, будьте впевнені в собі!".

Анастасія Марець, студентка групи КН-31, спеціальність «Комп’ютерні науки», Навчально-науковий інститут деревообробних та комп'ютерних технологій і дизайну: "Хочу подякувати за організацію цього воркшопу усім викладачам та усім, хто зробив свій внесок у нього. Це була чудова можливість поспілкуватися з людьми, які мають зовсім інший погляд на життя та сприйняття світу. У мене була дуже крута команда, яка завжди була готова вислухати мої ідеї та пропозиції, підтримувала та допомагала у всьому. Я дізналася багато нового - з чим зовсім не була ознайомлена та поповнила свої знання в багатьох аспектах. Для мене було цілковито новим поняття - циркулярної економіки, ніколи з ним не стикалася в своєму навчанні та житті. Незважаючи на те, що це був дуже короткий воркшоп, він виявився справді корисним, продуктивним, з цікавою подачею матеріалів викладачами та доступними поясненнями".

Соломія Салабай, студентка групи МЗЕДз-51, спеціальність «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», Навчально-науковий інститут екологічної економіки і менеджменту: «Special Week - це чудова можливість попрацювати у команді зі студентами з інших країн, дізнатись більше про досвід, і спільно розробити щось, що б могло принести чимало користі в майбутньому. Я дуже рада, що цьогоріч знову взяла участь у цьому проєкті. Викладачі обрали дуже цікаву тему – Житло в майбутньому, та ознайомили нас з новими креативними підходами. Ці кілька днів дали мені змогу на кілька хвилин відволіктись від сумних реалій сьогодення, та використати цей час з користю для себе, вивчаючи нове та вдосконалюючи вже набуті навички. Тому, якщо випаде ще така можливість, я неодмінно візьму участь ще. У заохочую інших студентів долучатися до різноманітних проєктів, адже це завжди цікавий досвід, нові знання та знайомства!»

Участь в міжнародному проєкті Special Week – це унікальна можливість для навчання та саморозвитку. Під час проєкту студенти зміцнюють свої навички командної роботи в міждисциплінарному та мультикультурному контекстах; розвимають міжкультурні компетенції; покращують навички щодо вирішення проблем, креативного мислення, а також вміння впевнено представляти запропоновані рішення у вигляді презентації. Саме ці вміння має на меті розвинути проєкт “Special week”. Не пропустіть цю можливість!

Слідкуйте за інформацією на сайті, подавайте заявки на участь в конкурсі та отримуйте новий досвід, знання і практичні навики. Бажаємо успіхів!

Підготувала - Соломія Салабай

Last modified on Четвер, 19 травня 2022 08:13

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper