Євробачення-2022: фронтмен гурту Kalush Orchestra – випускник ЛІСОТЕХНІКИ!!!

evrobachenna

"Євробачення-2022": Український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania підкорив європейську публіку та посів заслужене перше місце.

Спільнота НЛТУ України щиро вітає Kalush Orchestra та особливо фронтмена гурту, випускника ННІ Інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій НЛТУ України Олега Псюка, із перемогою на Eurovision Song Contest 2022! 

Цей рік дуже важливий для України й будь-яка перемога в усіх аспектах – дуже важлива! У той час, коли українська культура також під загрозою, Kalush Orchestra показує, що вона є, що вона жива, а українська музика самобутня і має дуже гарний почерк.

Олег Псюк, випускник НЛТУ України, фронтмен гурту Kalush.

image3Вперше Олег Псюк дебютував на сцені у школі в Калуші, де навчався дев'ять років. Він виступав разом з однокласниками в ансамблі "Веселі нотки". Олег проявляв себе цікаво, по-своєму, у нього завжди було своє бачення.

Свій перший гурт "2poverX" Олег створив у дев’ятому класі разом із трьома шкільними друзями. 

Коли Олегу виповнилося дев’ятнадцять, він на чотири роки переїхав до Львова, навчатися в Національному лісотехнічному університеті України на кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ННІ ІМАКІТ. І хоча думки про хіп-хоп не давали йому спокою, Олег розумів важливість здобуття вищої освіти і диплом фахівця отримав. Сам захист дипломного проекту запам’ятався коротким підсумком у вигляді, звичайно ж, пісні у стилі хіп-хоп у виконанні майбутнього переможця Євробачення-2022.

Група Kalush заснована у 2019 році Олегом Псюком. Назву вона отримала на честь рідного міста музиканта Калуш Івано-Франківської області. 

Перший кліп групи було знято на вулицях  Калуша та презентовано у жовтні 2019 року.

Гурт майже одразу здобув прихильність багатьох слухачів. Цей колектив – справжній алмаз українського хіп-хопу з особливим калуським сленгом та неординарною манерою подачі треків. Учасники гурту яскраві та гармонічні. Вони мають цікавий стиль, використовують у треках калуський сленг, який не всі розуміють, однак усім він подобається. 

Псюк пояснив, що KALUSH постійно шукає щось нове, і тому вони не пишуть треки в одному форматі.

"Якщо в одному стилі робити, то воно вже не так чіпляє, як раніше. І я весь час шукаю себе в нових іпостасях. Тільки тоді музика мене реально чіпляє, коли я її весь час роблю якоюсь інакшою, ніж попередня" – каже співак.

Релізи KALUSH відрізняються один від одного, але їх об'єднує одне – життєва історія. Олег пише так званий «свідомий» хіп-хоп. Kalush відмовляється від стереотипних реперських бравад. В основі текстів Олега Псюка – власна чітка позиція: гурт виступає проти будь-якого виду насильства та руйнування.

У 2022 році Kalush Orchestra взяв участь у національному відборі на Євробачення-2022 і в результаті став представником України на конкурсі, де здобув переконливу перемогу з другим найкращим результатом за всю історію проведення конкурсу.

У важкий для України час музиканти з гурту Kalush Олег Псюк та КилимМен не залишилися осторонь від відсічі збройній агресії Росії.

Так, Олег Псюк організував волонтерську діяльність і закликав людей бути корисними.

«Я зібрав команду волонтерів, нас вже 18 людей, ми допомагаємо з транспортом, прихистком, ліками тощо. Закликаю всіх і кожного, коли ви проснулися зранку, перше, про що подумайте, це що я можу зробити для людей чи України сьогодні. І коли так зробить кожен, це дуже швидко все закінчиться», – написав Олег Псюк в інстаграм на офіційному каналі гурту.

Фронтмен гурту Олег Псюк у місті Калуш, допомагав волонтерам роздавати благодійну допомогу вимушено переселеним людям. Також він допомагав громадській організації "Чисті серця Калуш" та благодійному фонду "Крила підтримки". Щодня учасники цих ініціатив роздають допомогу людям, які переїхали з областей, що постраждали від російської агресії.

image5image6

Інший учасник гурту КилимМен вирушив добровольцем та поповнив ряди територіальної оборони.

Бажаємо Олегу успіху в його творчості та громадській діяльності!

Дякуємо також Kalush Orchestra за висловлену зі сцени Євробачення підтримку Маріуполя!

Сьогодні один українець вигукнув «Слава Україні!», а тисячі іноземців відповіли «Героям Слава!»

Last modified on Середа, 18 травня 2022 10:38

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper