Про стажування в рамках проекту "Спільне цифрове майбутнє"

2021 09 17 13.37.0011 вересня для участі у воркшопах та семінарах «Змішане навчання», організованих в рамках проекту "Спільне цифрове майбутнє", до Університету сталого розвитку Еберсвальде  прибула делегація викладачів з НЛТУ України на чолі з керівником проекту від НЛТУ України професором Василем Лавним.

Тиждень воркшопів за тематикою "Змішаного навчання" розпочав д-р Гаральд Бендер. Експерт здійснив огляд змішаного навчання, окреслив цілі, методи та підхід (MOMBI) до змішаного навчання. Виділив етапи та ролі, наголосив на слабких місцях змішаного навчання. Окреслив особливості сучасних навчальних середовищ, компетенції 21 століття / компетенції 4С, А також запропонував сценарії змішаного навчання.

Проф. др. Дірк Іфенталер через онлайн конференцію у Zoom виклав матеріал про нові медіа в академічному навчанні, приклади та найефективніші підходи які застосовуються в Universität Mannheim  та Curtin Universitу.  Доповідь експерта була присвячена новим навчальним носіям інформації, інструментам та платформам, а також - форматам навчання (синхронним/асинхронним). 

Проф. др. Дірк Іфенталер широко окреслив поняття медіадидактики - лінійні та нелінійні навчальні підходи, індивідуальні та адаптивні шляхи навчання (Аналітика навчання, ШІ та системи рекомендацій). 

Третій день стажування був присвячений огляду та практичному застосуванню платформи H5P з якою команду викладачів з НЛТУ України ознайомила Мірелла Зейдлер. Вона представила новий засіб створення інтерактивного навчального контенту та показала приклади створення контенту на платформі H5P, а також запропонувала механізми інтеграції елементів H5P в контент системи Moodle. Ознайомила із розширеними можливостями в H5P. 

 

Викладений матеріал опрацьовувався у підгрупах, з демонстраціями та обговоренням на пленарних засіданнях.

У четвер Ігор Соловій з Орестом Кійком здійснили огляд курсу GPDM - "Green Project Development and Management". Ментор Райнхард Хеггеманн схвалив роботу професорів НЛТУ України, дав позитивні відгуки та рекомендації. Цього дня Райнхард Хеггеманн презентував віртуальні кімнати для проведення занять у Moodle, надав рекомендації щодо управління курсами, створення та обєднання вмісту у Moodle та інструментів для спільгої роботи.

Завершальний день був присвячений доопрацюванню змішаної навчальної структури курсу  "Green Project Development and Management" - робота в групах, коучинг, фланкінг. Команда викладачів та менторів завершили змістовну концепцію курсу.

Супровід учасників протягом всього періоду підвищення кваліфікації здійснювали координатор проекту від HNEE Ангела Діхте та аспірант кафедри ІТ Олексій Сінкевич від НЛТУ України.

17 вересня відбулось нагородження учасників сертифікатами про проходження міжнародного стажування (3 кредити ECTS) та сертифікатами виконавця міжнародного проекту "Joint Digital Future Project"A Ukrainian-German Partnership for digital supported Learning and Teaching.

Володимир Яркун

Last modified on П'ятниця, 29 жовтня 2021 16:02

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper