Екскурсійний “БУМ” для дизайнерів

 

IMG 20230516 142725

 

Закінчення 2-го семестру для студентів-дизайнерів видалось багатим на екскурсії. Засвоєння теоретичного матеріалу з дисциплін “Конструювання” та “Проектування” слід було закріпити практичними знаннями.

Тож 16 травня 2023 року студенти 3-го курсу спеціальності “Дизайн”, під керівництвом ст. викладача Наталії Бехти та доц. Зеновія Макара, відвідали ТзОВ “Сігма Стиль” – салон офісних меблів, розташований в чудовому затишному куточку Нового Львова. Керівник відділу реалізації Тарас Руський, до речі випускник технологічного факультету НЛТУ, провів цікаву презентацію представлених виробів – офісних стільців та столів. Створення нових матеріалів та інноваційні технології стимулюють нові рішення в дизайні. Це – і надміцні опори крісел та столів, підйомні регулювальні механізми, м’які пінополіуретанові або еластичні сітчасті заповнення спинок та сидінь з терміном гарантії до 10 років тощо. Акцентуючи увагу на функціональності та ергономічності виробів, Тарас Руський відзначив і нинішню тенденцію до ексклюзивності офісних меблів, зокрема крісел: дизайнер маркує створений ним виріб чи серію авторським клеймом. Це – вироби високої якості, і, звичайно ж, недешеві. Студентам запропонували порівняти таке крісло з дешевшим китайським варіантом, посидівши на обох – результат порівняння був передбачуваний.

Директор і співвласник “Сігма Стиль” Ярослав Коропецький зауважив, що в Україні немає дизайнерів, які б займалися проектуванням офісних меблів. Підприємці купляють комплектуючі частини і складають вироби. Тож, можливо, хтось з цих третьокурсників і стане першим українським дизайнером в цій галузі.

Чудового весняного дня, 23 травня 2023 року, відбулася наступна екскурсія: студенти другого курсу і групи ДС 11 (скороченої форми навчання) відвідали давніх знайомих – ТзОВ “Блюм Україна”. Такі екскурсії в нас відбуваються щороку. На жаль, минулого, 2022 року, через війну ми не змогли організувати такий захід для студентів. Тому цьогорічна зустріч з працівниками компанії була особливо радісною і теплою. Це відзначив і керівник ТзОВ “Блюм Україна” Юрій Нестор. Наших студентів зустріли по-батьківськи, гостинно запропонувавши чай-каву під час перегляду ознайомчого відеоролика про історію виникнення компанії та напрямки її роботи.

Підкріпившись, студенти перейшли до другої частини екскурсії – огляду фурнітури у шоу-румі, де представлені сучасні типи завіс для меблевих фасадів та напрямні для шухляд.

Заключна, третя, частина – “тест-драйв” кухні, який полягає в тому, що можна розташовувати елементи кухонних меблів (тумби, шафки, інші секції, встановлені на коліщатах) в різних конфігураціях, тим самим обираючи собі оптимальний варіант залежно від розмірів приміщення. Працівники компанії часто проводять такі консультації-“тест-драйви” для відвідувачів, щоб наочно продемонструвати переваги чи недоліки різних типів кухні.

В кінці студентів очікував сюрприз – вікторина з призами за вірні відповіді. Запитання були на уважність і кмітливість. Тож 8 студентів одержали призи, відповівши вірно і швидше за інших. Окрім того, вже традиційно, всі студенти отримали від компанії “Блюм Україна” сувенірні пам’ятні подарунки – торбини, термогорнятка, ручки-олівці з логотипом “Blum”.

Співпраця і тісні контакти кафедри дизайну і компанії “Блюм Україна” тривають біля 15 років: викладачі кафедри неодноразово відвідували виробничі потужності “Blum” в Австрії, а Юрій Нестор був головою Екзаменаційної комісії із захисту дипломних робіт молодих дизайнерів.

Вдячні керівництву компанії “Блюм Україна” за готовність ознайомити майбутніх дизайнерів з найновішими видами фурнітури, та сподіваємось на подальшу співпрацю.

Старший викладач кафедри дизайну
Наталя Бехта

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper