Відбулась стратегічна сесія керівників ЗВО з ініціативи МОН України

Ректор Національного лісотехнічного університету України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський упродовж 1-2 березня 2023 року взяв участь у дводенній стратегічній сесії керівників закладів вищої освіти, яка відбулася у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича з ініціативи Міністерства освіти і науки України.

 

IMG 5701

 

Війна і трансформації сучасного світу неспинно впливають на всі сфери життя, освіта – не виняток. Саме з метою пошуку нових рішень та інноваційних підходів було організовано захід, присвячений важливим стратегічним напрямам: розвитку педагогічної та вищої освіти в післявоєнний період України. До участі у стратегічній сесії, окрім керівництва Міністерства освіти і науки України, долучилися народні депутати України, представники Національної академії педагогічних наук України, керівники закладів вищої освіти та міжнародні партнери.

63ff5d9f2c406193956454IMG 5700

Стратегічна сесія несе вагомий вклад у розвиток освітньої галузі в Україні, адже напрацьовано ефективні інструменти для здійснення якісної освітньої діяльності та отримання знань найвищого рівня. Як влучно зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет: “Попри воєнний стан в Україні, ми продовжуємо працювати над формуванням освіченого майбутнього. Еліту має формувати еліта!”

IMG 5690 1

У перший день стратегічної сесії розглянуто питання педагогічної освіти та перспективи її розвитку. Зокрема, йдеться про модель очікуваного закладами вищої освіти випускника школи, здатного опановувати наукоємні та інноваційні освітні програми вищої освіти і, відповідно, – модель сучасного вчителя, здатного сформувати такого випускника.

В межах панельних дискусій другого дня заходу ґрунтовно проаналізовано нинішню ситуацію в освіті та запропоновано основу нових рішень і концепцій, що стануть запорукою розвитку освітніх галузей в Україні, а також окреслено вимоги до сучасних як педагогів, так і випускників, тобто до всіх суб’єктів освітньої діяльності.

За результатами стратегічної сесії сформульовано завдання та шляхи їх реалізації у співпраці з Національною академією педагогічних наук, Національним агентством кваліфікацій, закладами вищої освіти, іншими стейкхолдерами.

У написанні матеріалу використано фото зі сайтів: МОН України, ЧНУ ім. Юрія Федьковича, Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА.

 

Last modified on Понеділок, 06 березня 2023 08:11

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper