Круглий стіл «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством під час воєнного стану»

 

112

01.03.2023 року на кафедрі обліку і аудиту відбувся круглий стіл на тему «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством під час воєнного стану». 

Зі вступним словом виступив завідувач кафедрою, д.е.н., професор Гарасим Петро Миколайович та наголосив на необхідності удосконалення підходів до підготовки здобувачів вищої освіти з обліку і оподаткування під час воєнного стану. 

Одним із основних доповідачів була головний бухгалтер мережі аптек «Знахар», спікер WUBS (West ukrainian business school), приватний підприємець у галузі аутсорсингу Федунишин Богдана Богданівна, яка провела попередню експертизу ОПП спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та дала слушні зауваження щодо покращення освітніх компонент та організації навчання. 

Важливими питаннями, які були розглянуті  при цьому були:

  1. Особливості бухгалтерського обліку на підприємствах і у ФОП під час воєнного стану та їх вплив на прийняття управлінських рішень
  2. Ризик-менеджмент та антикризове управління фінансовою безпекою підприємства
  3. Результати оцінки ОПП кафедри обліку та аудиту і пропозиції щодо покращення програмних результатів навчання та змісту ОПП

Серед присутніх доповідачів була випускниця 2022 р, SMM Team Lead/Marketing Manager at American Company Sure Lock & Key Доскоч Каріна, яка  висловила подяку викладачам кафедри за навчання і наголосила на тому, що необхідно і надалі теоретичне навчання у більшій мірі поєднувати з практичними навичками, розвивати відповідні компетентності для подальшого працевлаштування і кар’єрного росту. Важливою професійною компетентністю було визначено здатність формувати та використовувати облікову інформацію для прийняття обґрунтованих рішень на всіх рівнях управління підприємством в цілях підвищення ефективності, результативності та соціальної відповідальності бізнесу. При цьому наголошено на те, що серед програмних результатів навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» мають бути здатності адаптуватись до нових ситуацій та приймати відповідні рішення; усвідомлювати необхідність навчання впродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань; відповідально ставитись до виконуваної роботи; самостійно приймати рішення, досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики.

У ході круглого столу у дискусії представник студентського самоврядування, студентка групи ОА-51м Голінчак Оксана поділилась досвідом вибору вибіркових дисциплін слухачами другого (магістерського) рівня вищої освіти із студентами першого (бакалаврського) рівня. Вона наголосила на тому, що більшість дисциплін вільного вибору у складі навчальних планів програм кафедри дозволяють визначати індивідуальну освітню траєкторію. Проте, кожен студент має зробити свій власний вибір, виходячи із своїх внутрішніх уподобань, розширення кругозору, можливостей отримати додаткові знання, які будуть затребувані на ринку праці.  При цьому дуже важливо під час навчання отримати додаткові професійні компетентності, необхідні як під час воєнного стану так і післявоєнної відбудови України. 

Обговорення відбувалось у доброзичливій атмосфері та невимушеній формі і носило характер дискусії. 

Із подячними словами завершив роботу Круглого столу Гарасим Петро Миколайович, який зазначив, що поки діє військовий стан, інтенсивність змін у обліку і оподаткуванні буде лише посилюватись і має підтримувати бізнес та економічний фронт задля перемоги України. Тому викладачі кафедри будуть постійно працювати над  удосконаленням підходів до підготовки здобувачів вищої освіти для того, щоб вони могли легко адаптуватись і мати успіх не лише на своїй професійній ниві, а й у інших управлінських, адміністративних, соціальних, екологічних та економічних сферах життя.

 

Last modified on П'ятниця, 03 березня 2023 10:34

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper