Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни

 

Пам’ятний поминальний молебень за Героями Небесної Сотні та громадян, що загинули, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність України під час російсько-української війни відбувся у стінах Національного лісотехнічного університету України, де навчалися і працювали справжні патріоти нашої країни, воїни світла і добра.

 

IMG 5371 min

 

Під час проведення обряду настоятель Студентського храму Рівноапостольного князя Володимира, капелан Університету отець Богдан Кулик запросив усіх присутніх щиро помолитися за Героїв сучасності, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє.

“Минуло дев’ять років… І сьогодні, коли ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, унаслідок повномасштабної воєнної агресії росії Україна має, на жаль, уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників. І нині, коли Майданом називають усю Україну, ми розуміємо, що Герої Небесної Сотні були першими загиблими у цій війні! Але ми віримо у нашу перемогу, докладаємо усіх зусиль! Слава Україні! Слава її героям” – зазначив у своїй промові ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський.

До слова був запрошений також директор Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну НЛТУ України, професор Володимир Маєвський, який розповів про одного з найкращих студентів, випускника-відмінника Університету, Героя України, Героя небесної сотні, громадського діяча, одного з найактивніших учасників Мовного Майдану 2012 року та Революції Гідності – Олександра Капіноса.

Директорка Науково-технічної бібліотеки НЛТУ України Наталія Мирович запросила усіх охочих на перегляд біографічного фільму “Перерваний політ” про життя Олександра Капіноса, трансляція якого відбулася у читальному залі соціально-економічної літератури.

Подвиг Небесної Сотні став підгрунтям для єднання нашого народу. Цей подвиг є прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

 

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper