Факультету технології деревообробки Технічного університету у Зволені – 70!

svyatkuvanya

10 листопада 2022 р. факультет технології деревообробки Технічного університету у Зволені святкував 70-річчя з нагоди свого заснування.

Професор Павло Бехта, як член вченої ради цього факультету, був запрошений на святкування, де за дорученням ректора Національного лісотехнічного університету професора Володимира Загорського привітав колектив факультету від імені співробітників і студентів НЛТУ України.

Наші навчальні заклади пов’язує давня дружба та партнерські зв’язки. Професор Павло Бехта співпрацює з співробітниками факультету технології деревообробки вже майже 30 років. До такої ж співпраці залучались також студенти, аспіранти та викладачі кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу, серед яких зокрема Ортинська Г., Потапова О., Козак Л., Форос В., а деяким пощастило захищати дисертаційні роботи у Технічному університеті у Зволені. Налагоджена також співпраця з цим університетом співробітниками інших навчально-наукових інститутів нашого університету.

Напередодні святкування відбулось засідання вченої ради факультету технології деревообробки, після якого відбулась урочиста частина святкування. З коротким словом виступив декан факультету технології деревообробки професор Ян Седлячік, зазначивши основні досягнення факультету за 70-річну історію. Після цього відбулось нагородження вчених, які зробили суттєвий внесок у становлення та розвиток факультету. Так, листи-подяки отримали ректор Технічного університету, попередні декани факультету технології деревообробки, а також професор Павло Бехта, який у своєму виступі подякував за оцінку його внеску в розвиток факультету, та навзаєм вручив декану факультету, професору Яну Седлячеку вітальний адрес з привітаннями від ректора НЛТУ України Володимира Загорського та всього колективу університету. Також, професору Яну Седлячеку була вручена Почесна грамота за особистий внесок в налагодження і розвиток освітньо-наукової співпраці зі студентами та науково-педагогічними працівниками Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну Національного лісотехнічного університету України.

Професор Павло Бехта подякував всьому словацькому народу за вагому підтримку українців у війні з російським агресором та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

В рамках святкування 70-ї річниці заснування факультету технології деревообробки проводився захід під назвою «Noc Drevarskej Fakulty» (хоч тривала ця ніч від 16:00 до 21:00). Фактично, це був відкритий для всіх бажаючих захід – вечір відкритих дверей для потенційних абітурієнтів та їх батьків. Але ми були здивовані великою кількістю школярів молодших та середніх класів, яким ще далеко до вступу. Такі заходи профорієнтації факультет проводить регулярно, зацікавлюючи дітей професією змалку. Кожна кафедра готує щось цікаве і атракційне для показу. Наприклад, на кафедрі деревинознавства батьки з дітьми мали змогу подивитись будову поверхні деревини під мікроскопом. На кафедрі хімії в таємничій темряві змішують і ефектно підпалюють різні гази та рідини. Кафедра технології виробів з деревини підготувала розбірні шухляди, які діти можуть самі скласти, використовуючи запропоновану фурнітуру. Кожна кафедра (а їх на факультеті 10) цікаво презентувала роботу свого напрямку і демонструвала цікаві експерименти, заохочуючи до їх виконання як дітей, так і батьків.

Доцільно зазначити, з року в рік на кожній з кафедр з’являються нові пристрої для проведення наукових дослідженнь, зростає кількість публікацій в реферованих журналах, розширюється міжнародна співпраця. Співробітники факультету заохочуються до написання і публікації статей в закордонних реферованих журналах шляхом персональних надбавок до заробітної плати. Декан факультету, маючи власний бюджет факультету, розпоряджається коштами, заробленими факультетом (встановленням надбавок до заробітної плати, придбанням необхідного обладнання тощо).

Славна історія факультету деревообробки Технічного університету у Зволені продовжується, є багато планів, проектів. Тож бажаємо колегам їх реалізації і нових наукових звершень!

Також про подію:
https://www.facebook.com/DF.TUZVO
https://fb.watch/gLb8ug8_Db/
https://fb.watch/gLb9Bf1SMI/

Наталія Бехта, старший викладач кафедри дизайну
ННІ Деревообробних та комп'ютерних технологій і дизайну

Last modified on Середа, 23 листопада 2022 10:44

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper