Сколе, Тустань, Східниця – навчальні будні першокурсників Університету

8212Напередодні Міжнародного дня студента з ініціативи першого проректора з науково-педагогічної роботи Національного лісотехнічного університету України, доктора наук з державного управління, професора Олександра Сушинського та викладачів Навчально-наукового інституту екологічної економіки і менеджменту студенти-першокурсники спеціальностей облік і оподаткування, публічне управління та адміністрування, готельно-ресторанна справа, туризм, економіка відвідали Сколівську об’єднану територіальну громаду, історико-культурний заповідник “Тустань” та Лісоекологічний стаціонар “Східниця”. Така поїздка була організована в межах програми курсу “Вступ до фаху”, щоб майбутні фахівці змогли дізнатися більше про справу, яку вивчають.

Голова Сколівської об’єднаної територіальної громади Микола Романишин ознайомив студентів з особливостями територіальної громади, її перспективами, фінансуванням у цей особливо нелегкий період, перспективами розвитку готельно-ресторанного бізнесу як оздоровчо-лікувального, так і рекреаційного спрямування.

На зустрічі також був присутній директор Національного природного парку “Сколівські Бескиди” Василь Приндак, який розповів про історію створення НПП “Сколівські Бескиди” та перспективами відтворення і раціонального використання природних територіальних комплексів даного регіону, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи Університету Олександр Сушинський у своєму виступі звернув увагу на унікальність Сколівської ОТГ та перспективами проходження практики у цій громаді студентів НЛТУ України. Користуючись нагодою, між Національним лісотехнічним університетом України та Сколівською об’єднаною територіальною громадою було підписано меморандум “Про співпрацю”.

20221115 11505220221115 115028

Під час поїздки студенти відвідали історико-культурний заповідник “Тустань” (біля с. Урич, Сколівський р-н., Львівської обл.). Гід заповідника з особливим захопленням розповіла про місто-фортецю Тустань, яке існувало на урицьких скелях упродовж IX – XVI ст. Це був стратегічний пункт карпатської лінії оборони, що поєднував у собі митницю, адміністративний та військовий центр. За технологією будівництва фортеця не має відомих аналогів у світі. До наших днів дерев'яна забудова не збереглася, проте збереглося понад 4 тисячі пазів та врубів, у які вкладалося дерево при будівництві. Їх система дозволила науковцям з високою достовірністю відтворити зовнішній вигляд фортеці Тустань.

Також учасники поїздки ознайомилися з діяльністю Лісоекологічного стаціонару “Східниця”, що є у структурі НЛТУ України, та розташований у смерековому лісі над яром із трьома джерелами унікальних мінеральних вод.

589131598666887  Студенти-першокурсники порушили багато питань щодо діяльності територіальних громад, рекреаційних та оздоровчих комплексів, на які почули відповіді як від практиків, так і від викладачів, що, безумовно, сприяє ефективнішому розумінню всіх тонкощів обраних спеціальностей.

Задоволені студенти – щасливі викладачі!

Last modified on Неділя, 20 листопада 2022 13:10

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper