Вирішуємо проблему забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб разом!

S1750012У Національному лісотехнічному університеті України з ініціативи ГО “Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини” (голова Асоціації – Микола Когут) 10 серпня 2022 року було проведено засідання круглого столу на тему: “Дерев’яне будинкобудування та забезпечення житлом ВПО”. Така ідея зацікавила та отримала підтримку Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України, Львівської обласної військової адміністрації, Львівської обласної ради, народних депутатів України, керівників обласних управлінь, директорів лісогосподарських підприємств, голів ОТГ та представників бізнесу.

Ректор університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський зазначив про важливість обговорення проблеми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, яких тільки у Львівській області є понад 230 тисяч! На сьогодні в Україні працюють підприємства з виробництва дерев’яних будинків різних типів і конструкцій, однак важливим завданням є розроблення раціональних рішень щодо вибору таких типів і конструкцій дерев’яних будинків, які будуть ефективні для післявоєнного відродження України. Саме Національний лісотехнічний  університет України здійснює підготовку фахівців і для виробництва будинків з деревини та деревинних матеріалів, і для виготовлення меблів та інших виробів з деревини, необхідних для облаштування таких будинків. Університет має можливості, щоб долучитися до розроблення програми розвитку дерев’яного будинкобудування і спільно з представниками владних структур та бізнесу реалізовувати такі важливі на сьогодні проекти.

З вітальним словом на заході виступили: Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Міністр економіки України Юлія Свириденко, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод та інші високоповажні гості.

Теми доповідей учасників круглого столу стосувалися таких важливих питань: пріоритети розвитку лісового сектору України в умовах воєнного стану (завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини НЛТУ України, д.т.н., проф. Орест Кійко), забезпечення стабільності надходження ресурсів деревини на ринок (заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Гром’як), вплив військових дій на стан та перспективи розвитку лісового господарства України (начальник Управління стратегії та економічного розвитку Держлісагентства, д.е.н. Ігор Лицур), забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області (модератор круглого столу, заступник директора Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Вадим Табакера), фінансовий сервіс як складова частина реалізації розбудови дерев’яного будинкобудування в Україні (керуючий MTB BANK Дмитро Ткаченко), переваги дерев’яного каркасно-щитового будівництва в Україні (комерційний директор компанії “Сервус” Оксана Льорет та співзасновник компанії “Сервус” Андрій Малий), зміни в умовах війни (керуючий партнер компанії WOWIN.UA Володимир Турчин), будівництво модульних дерев’яних будинків під час війни (засновник компанії “Чорноморськ Строй Груп” Микита Лук’янчук), креативний простір співпраці підприємців у військовий час (віцепрезидент Національного комітету Міжнародної торгової палати України, засновник Budmall.Center, к.е.н. Тарас Демкура), системні технології виготовлення житлових дерев’яних будівель (директор Навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну НЛТУ України, д.т.н., проф. Володимир Маєвський;  к.т.н., доц. НЛТУ України Роман Щупаківський; к.т.н., доцент НЛТУ України Юрій Губер; к.т.н., доц. НЛТУ України Йосип Андрашек).

З урахуванням сучасних економічних і політичних викликів, безпекової ситуації, пов’язаної з агресією російської федерації проти України, учасники круглого столу напрацювали основні пропозиції і рекомендації, скоординували свої дії, підтвердили свою готовність до співпраці між органами державної і виконавчої влади, фондами, іноземними партнерами, інвесторами, представниками бізнесу, комунальними підприємствами лісової та деревообробної галузей та Національним лісотехнічним університетом України, на базі якого запропоновано створити науково-технічний хаб.

Організатори заходу висловлюють слова вдячності та повагу усім учасникам круглого столу, які долучилися до обговорення важливих питань сьогодення.

Сюжет буде транслюватися на 5-му каналі:
 
17.08.2022 р. - об 11:55
18.08.2022 р. - об 16:56
19.08.2022 р. - об 13:55
20.08.2022 р. - об 17:56
Last modified on Середа, 17 серпня 2022 13:20

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper