UI GREENMETRIC 2021: НЛТУ знову найкращий!

Screenshot 2

Традиційно наприкінці календарного року оприлюднено рейтинг UI Green Metric 2021, в якому Національний лісотехнічний університет України вчетверте визнаний найбільш екологічним університетом України.

14 грудня 2021 року Університет Індонезії (Universitas Indonesia (UI)) опублікував результати всесвітнього рейтингу UI GreenMetric World University Rankings 2021. Рейтинги оголошені онлайн головою UI GreenMetric, Prof.Dr. Riri Fitri Sari.

UI GreenMetric World University Rankings - перший у світі рейтинг університетів, який вимірює вклад кожного університету-учасника у розвиток «дружнього до навколишнього середовища» університету. Порівняно до попереднього року, кількість учасників UI GreenMetric суттєво зросла та становить 956 ЗВО із 80 країн світу.

Screenshot 4

Рейтинг враховує 6 категорій індикаторів середовища університету (облаштування та інфраструктура, енергія та зміни клімату, поводження з відходами, вода, транспорт та освіта).

Цьогоріч в рейтингуванні взяли участь 18 українських ЗВО. НЛТУ України, лідируючи у чотирьох категоріях (освіта, транспорт, вода та поводження з відходами), вкотре визнаний найбільш екологічним вітчизняним університетом. Ми займаємо 1-шу позицію серед ЗВО України, 223 позицію у загальному рейтингу ЗВО світу та 73-тю - серед навчальних закладів Європи.

Досягнення спільноти НЛТУ України забезпечили гідну позицію університету у 5% найкращих ЗВО світу за критерієм екоосвіти.

У 2021 році до індикаторів рейтингування були додані показники, що враховують забезпечення університету у період пандемії коронавірусу.

Координаторами проекту було опрацьовано та проаналізовано потужний масив інформації за критеріями рейтингу, сформовано доказову базу показників сталості НЛТУУ та внесено інформацію до міжнародної електронної експертної системи UI Green Metric. Фахову інформаційну підтримку надавали проректор з наукової роботи Василь Лавний, проректор із науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків Микола Борис, керівник штабу цивільного захисту Степан Соловей та головний бухгалтер Анатолій Бурда.

Зазначимо, що участь в рейтингах дозволяє об’єктивно оцінити роботу університету і визначити його ступінь успішності серед інших вищих навчальних закладів.

Результати рейтингу UI Green Metric ґрунтуються на кількісних показниках, що дозволяють ранжувати університети таким чином, щоб між ними можна було проводити швидкі зіставлення за критеріями стійкості їх інфраструктури, ефективності господарської діяльності, впливу на навколишнє середовище, комфортних умов і здорового способу життя, навчання і роботи для студентів та співробітників. Університети-учасники мають змогу оцінити рівень своєї екологічної і природно-ресурсної бази, а також вагу компоненти сталого розвитку в навчальній та  науково-дослідній діяльності.

Screenshot 13

14 грудня 2021 року. Церемонія оголошення результатів UI Green Metric.

Уляна Павлюк,
Володимир Яркун

Last modified on Вівторок, 21 грудня 2021 18:53

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper